+45 86 425 444

Niels Brocks Gade 14B, 2.sal

Drænbehandling af hyppig mellemørebetændelse og væske på mellemøret:

 

Mellemørebetændelse er en hyppig sygdom, så der er ikke noget unormalt i, at et barn får enkelte tilfælde af denne sygdom. I den efterfølgende tid vil der altid være væske på mellemøret (hulrummet bagved trommehinden). Hos langt de fleste forsvinder væsken af sig selv i løbet af uger til måneder. De fleste børn mærker intet til væsken på mellemøret, og som udgangspunkt skal man ikke gøre noget ved det. Nogle børn kan dog være meget generet af dårlig nattesøvn, ændret adfærd, nedsat hørelse og sprogproblemer. Nogle børn er udover vedvarende væske på mellemøret generet af gentagne mellemørebetændelser med feber og ørepine. Hvis barnet er generet af væske gennem længere tid (som udgangspunkt 3-6 måneder) eller har hyppige mellemørebetændelser, kan man vælge at indsætte et lille dræn i trommehinden ved en mindre operation. Drænet sørger for, at mellemøret bliver ordentligt udluftet, og evt. puds eller væske kan slippe væk gennem drænet i stedet for at trykke og genere.

 

Operation

 

Operationen foregår i fuld bedøvelse på klinikken med hjælp fra erfaren narkoselæge. Ved operationen laver man et hul i trommehinden, suger al væske og pus ud fra mellemøret og indsætter et lille dræn i hullet.

 

Efterforløb

 

Drænets placering og funktion kontrolleres ca. 1-1½ måned efter operation og derefter hver 6.-9. måned indtil de er faldet ud, og trommehinden er intakt. Dræn ligger i gennemsnit 6-8 måneder, men liggetiden svinger meget lige fra et par dage til op til flere år. Det kan flyde fra øret lige efter operationen, men stopper som regel efter få dage. Når drænet er blevet afstødt vokser trommehinden sammen igen.

 

Risiko ved dræn

 

1: Nogle få procent er uheldige at få tendens til gentagne episoder med flåd fra øret. Barnet er oftest ikke påvirket af dette, og det kan sædvanligvis let behandles med øredråber.

 

2: Blivende perforation (hul) i trommehinden efter drænet er afstødt (få procent).

 

 

E-receptfornyelse


Ønsker du at forny din recept - Tryk på knappen